به گزارش تابناک به نقل از ایسنا منطقه کرمانشاه، نیلوفر حیدری یکی از عوامل مهم سلامت خانواده ها در سفر را انتخاب آگاهانه مواد غذایی سالم و بهداشتی جهت کاهش خطرات بیماریهای قابلانتقال بهوسیله مواد غذایی ذکر کرد و گفت: حین سفر نباید با یک انتخاب ناآگاهانه در غذا خوردن، لذت سفر را با بیماری به کام خود و همراهانمان تلخ کنیم.
حیدری تاکید کرد: در طول سفر سعی کنید از خوردن سالادها و سبزیهای خام، گوشت(مرغ و ماهی) نیم پز، غذاهای دوباره گرم شده( بهخصوص ماهی، گوشت و برنج )، محصولات لبنی غیرپاستوریزه ( شیر، پنیر، بستنی و...)، غذاهای نگهداری شده در دمای اتاق و مواد غذایی که در معرض حشرات قرار گرفته پرهیز کنید.
وی افزود: مصرف لبنیات غیرپاستوریزه میتواند یکی از علل بیماریهای گوارشی و بیماریهایی مانند تب مالت باشد، بنابراین قبل از استفاده از شیرهای محلی مطمئن شوید که به مدت 20 دقیقه جوشانده شده و سعی کنید ضمن استفاده از شیر و ماست پاستوریزه (شیر کارخانهای) به تاریخ انقضای محصولات لبنی دقت کنید و از خوردن پنیر و کره محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.
حیدری در ادامه با اشاره به اینکه مواد غذایی کنسرو شده کاملاً سالم نیستند، گفت: قبل از استفاده از مواد غذایی کنسرو شده آنها را 20 دقیقه بجوشانید و به علایمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.
وی با تاکید بر اینکه باید مصرف غذاهای آبکی (انواع خورشها) را محدود کرد گفت: میکربها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند، و این غذاها سریعتر فاسد میشوند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی درادامه توصیه کرد: سعی کنید در سفر از میوه های پوست دار استفاده کنید و قبل از مصرف به دقت آنها را بشویید.
حیدری گفت: بهتر است هنگام سفر همراه با غذا ماست(کمچرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آبلیمو میل کنید و حتیالامکان مقداری مواد غذایی خشک (بیسکویت، آجیل، کنسرو و ...)، لیمو یا آبلیمو بههمراه داشته باشید.
وی با اشاره به آب به عنوان بیشترین و ضروریترین نوشیدنی که در سفر مصرف می شود افزود : نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماریهای دستگاه گوارش در مسافران است، بنابراین در مواردی که دسترسی به آب بهداشتی و سالم امکانپذیر نیست باید از آب جوشیده و یا بطریهای آبمعدنی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از کمآبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحاً آببسته بندی) همراه داشته باشید افزود: بطریهای آب سالم بسته بندی شده، آبمیوهها و نوشیدنیهای پاستوریزه میتواند بدون خطر باشد .
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توصیه کرد: از مصرف یخهایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند و همچنین از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبارمصرف شفاف خودداری کنید.